..

OM MIG

PIA FORS

  • Diplomerad instruktör SSRK

  • Gått Canis 1-åriga KlickerTränarkurs

  • Har eget företag med F-skatt och håller egna hundkurser både i grupp och enskilt

  • Utbildad socionom

KONTAKTUPPGIFTER

Pia Fors

+46703042018

piafors@hotmail.com

 

 

 

 

 

OM OSS

Vi båda bor långt uppe i norr i en by som heter Kurravaara, ca 15km utanför Kiruna. Vi som har hundarna är Pia Fors och Ronnie Niva. Tillsammans har vi även en son som heter Martin och som är van vid ett rikt hundliv.

Pia Fors

Jag är en positiv och envis tjej som gillar att ha många järn i elden och att vara kreativ. Är en tävlingsmänniska, perfektionist och älskar att träna och tävla hund. Har haft ett hundintresse ända sedan barnsben. I familjen är jag uppvuxen med finsk stövare och finsk spets.

När jag flyttade hemifrån skaffade jag min första helt egna hund och där började intresset på allvar. Sedan barnsben har flatten varit given som ras för mig. Denna glada och aktiva ras visste jag skulle passa mig perfekt. Finns flera grenar inom hundträningen som jag tycker är roliga och tycker att flatten därför passar mig så bra eftersom det är en ras som är otroligt allround. Jag håller framförallt på med jaktträning och lydnad men blir även en hel del bruksträning (spår), viltspår, utställning m.m.

Sedan några år sedan har jag även börjat jaga älg och eftersom jag är en riktig hundmänniska vill jag bedriva jakten med hjälp av hund så 2010 flyttade jämthunden Nera hem till oss.

Är utbildad instruktör via SSRK samt 2010 gick jag Canis 1-åriga Klickertränarkurs. Har även suttit som ordförande för SSRK Kirunasektionen.

Driver ett företag MINCADOS, där jag håller hundkurser och har försäljning av hundsaker.

 

Ronnie Niva

Är den i hushållet som står för största delen av träningen med jämthundarna. En stor del av året går åt att jaga älg, starta hundarna på jaktprov, träna hundarna till jaktprov och konditionsträning av hundarna. 2016 blev Ronnie även färdig jaktprovsdomare.

 

Historia om vår uppfödning

Vi hade vår första kull jämthundar med vår underbara tik Nera (SE J(LÖ)CH Härkilas Nera II) 2016. Det blev sex valpar i denna kull.

2017 föddes vår andra kull jämthundar från vår tik Kalla (SE J(LÖ)CH VIT MOSSENS HERA). I denna kull blev det 8 valpar.

2018 väntas vår första flatcoatedretriever-kull.  

 

 

 

 

 

 

 vierns kurse

© MINCADOS.SE          Pia Fors            piafors@hotmail.com      Kontakt: 070-3042018